TYB Ankara Şubesi’nde Yazar Okulu’nun Sertifika Töreni Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi, gelenekselleşen kültürel etkinliklerine bu hafta bir yenisini daha ekledi. TYB Ankara Şubesi, 3. Edebiyat Festivali ile başlattığı Yazar Okulu’nun sertifika töreninde mezunları ile buluştu.
Törene Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Vakfı Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Sait Uluçay, Ankara Şubesi İl Başkan Yardımcısı Şahin Ali Şen, Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Necmettin Evci, Kezban Eldemir, Banu Sancak, M. Selim Atlıhan ve Müslüm Işıklar katıldı.
MEHMET SAİT ULUÇAY: YAZAR OKULU ARTIK SÜREKLİLİK KAZANDI
Konuşma için ilk sözü TYB Ankara Şubesi Başkanı Sayın Mehmet Sait Uluçay aldı. Uluçay, sözlerine tüm katılımcılara ve Yazar Okulu öğrencilerine teşekkür ederek başladı.
Uluçay, okulun devamlılık kazandığını ifade ederek deneme dersi hocası Ekrem Özdemir’e, roman/öykü dersi hocası Ali Necip Erdoğan’a ve şiir dersi hocası Banu Sancak’a teşekkürlerini iletti.
Mehmet Sait Uluçay, derslere devam eden 39 öğrenciye sertifika vererek girdikleri derse göre birer adet yazılarının bulunduğu yazar güldestesi kitabının hazırlandığını belirtti.

YAZARLIK SÜREKLİLİK İSTER
Uluçay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Okulumuzdan güzel yazılar çıktı. Bundan dolayı yazılarınızı sürdürmeniz gerekiyor. Yazarlık, süreklilik ister. Bunun için bol bol okuyup yazmanız lazım.”

MUSA KAZIM ARICAN: YAPAY ZEKA, YAZMANIN LEZZETİNİ VEREMEZ
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da Ramazan ayının ilk günü olması nedeniyle Ramazan ayının hayır ve bereket getirmesini temenni ederek sözlerine başladı. Arıcan, kendisinin de bu okullarda koordinatörlük yaptığını, bu okullardan önemli yazarların geçtiğini ifade etti.
Arıcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok muazzam bir proje olan bilge yazarlar projemiz de sürüyor. Yaklaşık iki bin öğrencimiz buralarda eğitim gördü. Her ne kadar yapay zekalar, dijital ortamlar olsa da yazmanın lezzetini veremez. Yazmak ayrı bir kabiliyettir, emek ister. Artık geleneğe dönüşen bu Yazar Okulu Ankara’da geleneğe dönüştü.
Burada verilen sadece bir ders değil. Bu anlamda hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

DERDİMİZ, TÜRKÇEMİZİ AYAKTA TUTMAKTIR
” Bu işin duayeni merhum D. Mehmet Doğan ağabeyimizdir. Yazarlar Birliği, 50. yılına yaklaşan Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarındandır. Merhum Mehmet Doğan, Yazarlar Birliği’nin bir irfan sofrası olduğunu söylerdi.
Derdimiz, bu irfan çerçevesinde milletimize hizmet vermektir.
Yazarlar Birliği, gönüllü bir kurtuluştur. Davamız, Türkçemizi ayakta tutmaktır. Mutlaka sözlük okuyun, Mehmet Doğan’ın sözlüğünü bulundurun. Derdimiz Türkçe’dir. Derdimiz, bestseller yazar olmak değil bizim, Türkçemizi ayakta tutmaktır. Tekrar emekleri için Ankara şubemize, gayretleri için yazarlarımıza teşekkür ediyorum.”

ALİ NECİP ERDOĞAN: YAZMAK ÇOK KIYMETLİ
Törende Yazar Okulu roman/öykü dersi hocası Ali Necip Erdoğan, sadece Londra’da 1600’lü yıllarda 1000 öykü kitabı çıktığını, bugün ülkemizde bu sayının 350 civarında olduğunu belirtip bu açıdan yazmanın çok kıymetli olduğunu söyleyerek Türkiye Yazarlar Birliği’ne teşekkür etti
YAZAR OKULU ÖĞRENCİLERİNİN KONUŞMALARI
Törende roman/öykü sınıfını temsilen, öğrencilerden Halil Özcan da konuştu.
Polisiye türüne ilgi duyduğunu belirten Özcan, bu alanda yazmaya karar verdiğini söyledi.
Gerçeğin Ötesi adlı romanı bulunan Özcan, Yazar Okulu’nun yazarlığındaki hatalarının fark etmesini sağladığını belirtti.
Deneme dersi öğrencilerinden Neriman Aşır ise kendisinin de eğitici olduğunu, denemenin ne olduğunu bu derslerde öğrendiklerini ifade etti.
Son olarak şiir dersi öğrencilerinden Avukat Neva Selçuk da söz aldı. Selçuk, Yazar Okulu derslerine heyecanla geldiğini ifade ederek bitişinin de üzdüğünü dile getirdi. Tören, sertifika programı ve Yazar Güldestesi takdimiyle sona erdi.






FOTOĞRAFLAR: BANU SANCAK/TYB ANKARA YÖNETİM KURULU ÜYESİ
HABER: MÜSLÜM IŞIKLAR/TYB ANKARA YÖNETİM KURULU ÜYESİ